Kabeldiefstallen

Voorlopige place-holder voor topics tot deze in de juiste categorie geplaatst zijn. Hier geen nieuwe topics openen!
Plaats reactie
Stef
Berichten: 1433
Lid geworden op: 28 okt 2009, 13:53
Locatie: FSN

Kabeldiefstallen

Bericht door Stef »

Er staat weer een bericht op railtime:

Lijn 125 Luik-Guillemins - Namen: Kabeldiefstal.

8:19 Door een kabeldiefstal tussen Flemalle-Haute en Tilleur rijden de treinen richting Luik met een vertraging van 10 tot 15 minuten.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
bobke
Berichten: 766
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:55
Locatie: Dudzele

Re: Kabeldiefstallen

Bericht door bobke »

Ook tijdens avondspits vertragingen na kabeldiefstal

GENT/LOKEREN - De kabeldiefstal dinsdagmorgen op de spoorlijn tussen Gent-Dampoort en Lokeren, zorgt ook voor ernstige vertragingen voor het treinverkeer tijdens de avondspits. De herstellingen duren langer dan verwacht maar voor woensdag wordt geen hinder meer verwacht, aldus spoorwegbeheerder Infrabel.


De diefstal werd rond 5.30 uur vastgesteld in de omgeving van Gent. In totaal werden 24 kabels doorgeknipt, waardoor de seininstallaties verstoord raakten.

Door het defect ondervonden reizigers dinsdagmorgen tussen Gent-Dampoort en Lokeren een gemiddelde vertraging van 15 tot 20 minuten.
Infrabel verwachtte dat de kabels rond 10 uur hersteld zouden zijn, maar uit bijkomende tests bleek de schade groter dan gedacht.

De spoorwegbeheerder kan pas tegen 18 uur de herstellingen afronden, waardoor de avondspits Gent en Antwerpen verstoord zal verlopen. De vertragingen kunnen oplopen tot 25 minuten.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... 100831_033
joverwimp
Berichten: 506
Lid geworden op: 15 feb 2018, 10:24

Re: Kabeldiefstallen

Bericht door joverwimp »

Het aantal kabeldiefstallen stijgt in Brussel en in Vlaanderen. Infrabel spreekt van een plaag. In de nacht van vrijdag 17 mei organiseerden de spoorwegbeheerder en de Federale Spoorwegpolitie daarom een grote nationale actie tegen kabeldiefstal.

Kabeldiefstallen hebben een zware impact op de stiptheid van de treinen. In 2023 registreerde Infrabel er 451, waarvan 70 procent in Wallonië. Infrabel en de Spoorwegpolitie merken daar wel een daling van het aantal diefstallen, met 13 procent tegenover 2022. In Vlaanderen (met 10 procent) en Brussel (3 procent) stijgt het aantal kabeldiefstallen juist. Brussel was in 2023 goed voor 38 gevallen.

De diefstallen zorgen voor sterke hinder bij het treinverkeer en hebben een grote impact op de stiptheid. Zo veroorzaakten ze in 2023 in heel België bijna 25.000 minuten vertraging, gemiddeld 1,15 uur per dag. Die hinder komt bovenop het financiële verlies en de verstoorde werkschema’s waar Infrabel onder te lijden heeft.

Infrabel en de Spoorwegpolitie sinds vorig jaar nauwer samen om het probleem aan te pakken. Bijvoorbeeld met de actie van afgelopen vrijdagnacht: “In heel het land werden de hele nacht verschillende politiepatrouilles en drones ingezet om koperdieven op heterdaad te betrappen,” zegt Thomas Baeken van Infrabel. Uiteindelijk werden vier voertuigen en acht personen gecontroleerd, niemand werd aangehouden.

Infrabel en de federale politie geven nog mee dat kabeldieven voor dit soort overtredingen vijf jaar gevangenis en een boete van enkele duizenden euro's riskeren.

https://www.bruzz.be/actua/samenleving/ ... newsletter
dentheo
Berichten: 8183
Lid geworden op: 14 jan 2007, 22:53
Locatie: Kalmthout

Re: Kabeldiefstallen

Bericht door dentheo »

Ooit werd er toch geroepen over markeren van kabels enz. is daar ooit iets van in huis gekomen?
Theo
Groeten vanop de Heide
jan_olieslagers
Berichten: 3584
Lid geworden op: 22 nov 2008, 19:00
Locatie: Ansião (PT)

Re: Kabeldiefstallen

Bericht door jan_olieslagers »

Hm, ik kan me moeilijk voorstellen dat zoiets effectief EN betaalbaar kan ingevoerd worden. Trouwens het probleem is algemener: er is een strengere aanpak nodig van rondtrekkende "ferailleurs", vaak Roemenen met gammele bestelwagens, die waar het maar kan meepikken wat ze kunnen en in het buitenland te gelde maken. Zie bv. ook https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/05/22 ... zerdieven/
Ex-pendelaar op lijn 26 , ex-medewerker NMBS-informatica.
Plaats reactie