Prorail wil minder wissels.

Voorlopige place-holder voor topics tot deze in de juiste categorie geplaatst zijn. Hier geen nieuwe topics openen!
Gesloten
bobke
Berichten: 766
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:55
Locatie: Dudzele

Prorail wil minder wissels.

Bericht door bobke »

Spoorwegbeheerder ProRail wil in 2013 al een belangrijke slag hebben gemaakt met de vereenvoudiging van het systeem van wissels. Dat zei Bert Klerk, president-directeur van ProRail, zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Klerk liet weten dat het Nederlandse spoorsysteem ''aan zijn grens zit'' en te complex geworden. Daarom moet het aantal wissels sterk worden teruggebracht. Dat moet in 2013, als er een nieuwe dienstregeling wordt doorgevoerd, al voor een belangrijk deel zijn gebeurd, aldus Klerk.

In Nederland zijn ruim zevenduizend wissels en uiteindelijk zou hier de helft van af moeten. Dat zal in 2013 nog niet zijn voltooid, zo liet een woordvoerder weten, maar dan moet er wel een belangrijke slag zijn geslagen.

Zo zou rond Utrecht ''het knooppunt van Nederland'', het aantal wissels in 2013 moeten zijn teruggebracht van 280 naar 70.

Aldus een bericht op http://www.nu.nl, met een grafische uitleg onder http://media.nu.nl/m/m1fzt4va3wuf.jpg

Deze paper "http://www.cvs-congres.nl/cvspdfdocs/cvs10_056.pdf " is zeer interessant! De NMBS en Infrabel kunnen er nog wat van leren van hoe het zou moeten zijn.
Gesloten