Zoutkaartje

Voorlopige place-holder voor topics tot deze in de juiste categorie geplaatst zijn. Hier geen nieuwe topics openen!
Gesloten
Henk
Berichten: 231
Lid geworden op: 02 feb 2006, 12:41
Locatie: Oostende

Zoutkaartje

Bericht door Henk »

Voor wie in deze wintertijden in NL op verkenning gaat:
http://www.ns.nl/cs/Satellite/reizigers ... informatie
Wel een leuke naam!
kika
Berichten: 2788
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Zoutkaartje

Bericht door kika »

http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen ... /index.jsp
Zo dan 'spoeddebat' over NS/Prorail en hoe ze omging met de winterproblematiek.

Met o.a. de vraag of bvb. het zoutkaartje een geste is of er gecompenseerd 'moet' worden, de beschuldiging dat gasverwarmde wissels verouderd zijn...
kika
Berichten: 2788
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Zoutkaartje

Bericht door kika »

En we krijgen weer zoutkaartjes en andere compensatieregelingen (gratis warme drankjes, eerste klasse, broodjes, Fyra en ICE zonder toeslag,....). Dus nu of later deze maand is misschien een goed moment om een uitstapje te maken:
http://ns.nl/cs/Satellite/ns2007/nl/art ... 0724828566
http://ns.nl/cs/Satellite/ns2007/nl/art ... je%2527?p=

Het is even zoeken naar wat wel en niet kan, het is vooral bedoeld om de spits te ontlasten niet om lief voor haar reizigers te zijn.

Helaas pindakaas weer niets voor mij. Gezien ik 's ochtends vroeg in A'dam wil zijn kan ik eventueel gebruik maken van een ICE104 (de enige die momenteel rijdt, naast de 105...), maar dan kan ik geen zoutkaartje halen (2,5€ om na 19u te reizen met VDU), want die worden natuurlijk niet in de trein verkocht en het is niet combineerbaar met de toeslagvrije ICE... :evil:
AlexNL
Berichten: 1920
Lid geworden op: 15 jun 2008, 02:34
Locatie: Breda, Nederland

Re: Zoutkaartje

Bericht door AlexNL »

De kaartjes voor € 2,50 zijn gewoon railrunnerkaartjes die je ook via www.ns.nl kunt aanschaffen, dan moet je ze wel zelf afdrukken, maar je kunt ze dus wel aanschaffen.
kika
Berichten: 2788
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Zoutkaartje

Bericht door kika »

AlexNL schreef:De kaartjes voor € 2,50 zijn gewoon railrunnerkaartjes die je ook via http://www.ns.nl kunt aanschaffen, dan moet je ze wel zelf afdrukken, maar je kunt ze dus wel aanschaffen.
Bedankt voor de aanvulling, ik had mijn bericht moeten aanpasssen, had het zelf ondertussen ook gevonden. Jammer dat er geen compensatieregeling is voor 'Aachen-Heerlen' daar ook voldoende afgeschafte en vertraagde treinen mogen meemaken de laatste maand.
MaartendeJ
Berichten: 385
Lid geworden op: 09 nov 2010, 19:23

Re: Zoutkaartje

Bericht door MaartendeJ »

Kaartjes zijn geldig in Nederland bij de NS. Heerlen-Eygelshoven Markt is in Nederland en de NS is de vervoerder op Heerlen-Grens. (en de trein rijdt ook met Nederlands personeel, van de NS(R).
kika
Berichten: 2788
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Zoutkaartje

Bericht door kika »

MaartendeJ schreef:Kaartjes zijn geldig in Nederland bij de NS. Heerlen-Eygelshoven Markt is in Nederland en de NS is de vervoerder op Heerlen-Grens. (en de trein rijdt ook met Nederlands personeel, van de NS(R).
Dagretour is goedkoper dan een zoutkaartje voor dat traject. Daar schiet ik dus helemaal niets mee op. Hoe weet ik überhaupt wie waar vervoerder is? Ik wil vervoerder-agnostische compensatie en kaartjes 8) Vaak zijn trouwens op het stukje Eygelshoven Markt - Heerlen de aankondigingen enkel in het Duits. Maar 't is al goed, gezien de NS haar ICE's toch grotendeels aan de kant staan doe ik dinsdag nog eens een uitje via Venlo, prima aansluiting vanaf de EC100 uit Düsseldorf. :)

Verder is er nog een nuttige aanvulling qua zoutkaartjes voor de enkeling die hier ronddwaalt met een studentenOV: weekOV: gratis op zondag, weekendOV railrunnertje na 19u 's avonds. Zie ook de link die ik hierboven reeds plaatste.
Gesloten