Spanje: gratis treinen

Wegwijs in dienstregelingen, tarieven en vervoersvoorwaarden voor internationale reizen.
Plaats reactie
joverwimp
Berichten: 347
Lid geworden op: 15 feb 2018, 10:24

Spanje: gratis treinen

Bericht door joverwimp »

Hoewel de prijzen van het openbaar vervoer al gehalveerd waren, heeft de Spaanse regering besloten om reizen via het openbare spoorwegnet Renfe vanaf september helemaal gratis te maken. Alleen enkele tickets en lange-afstandsreizen vallen niet onder de maatregel.
“Deze maatregel moedigt het maximale gebruik van dit soort openbaar vervoer aan, om de noodzakelijke dagelijkse verplaatsingen te garanderen met een veilig, betrouwbaar, comfortabel, zuinig en duurzaam vervoermiddel, in de buitengewone omstandigheden van de voortdurende stijging van de energie- en brandstofprijzen”, aldus het Spaanse ministerie van Vervoer, geciteerd door CNN.
(https://edition.cnn.com/travel/article/ ... index.html)
Het doel van dit initiatief is dus de druk op de portemonnee van de bevolking te verlichten in een tijd waarin de brandstofprijzen recordhoogten bereiken. Tegelijk zou dan de vervuiling door auto’s en dus de milieu-impact ingeperkt worden.
desperado
Berichten: 133
Lid geworden op: 10 okt 2016, 11:42

Re: Spanje: gratis treinen

Bericht door desperado »

Sorry for English.

The headlines in the global media give an incorrect impression of the announcement in Spain. The offer is much more restrictive than seems.

Here is a Spanish article (in English fortunately) explaining what is free - https://spanishnewstoday.com/everything ... 756-a.html

The article won't let me copy / paste but it applies to 6 types of medium distance multi-trip tickets and two 10-trip local passes.

That's it.
jpvdveer
Berichten: 157
Lid geworden op: 10 okt 2013, 16:27

Re: Spanje: gratis treinen

Bericht door jpvdveer »

Het punt dat lange-afstandstreinen uitgezonderd zijn is duidelijk. Maar overigens is dit moeilijk te begrijpen. Voor een enkele reis moet je betalen maar een 10-ritten ticket is gratis. Wie gaat er dan nog betalen voor een enkele reis?
desirootje
Berichten: 261
Lid geworden op: 26 aug 2021, 12:47
Locatie: Denderleeuw

Re: Spanje: gratis treinen

Bericht door desirootje »

jpvdveer schreef: 15 jul 2022, 14:05 Het punt dat lange-afstandstreinen uitgezonderd zijn is duidelijk. Maar overigens is dit moeilijk te begrijpen. Voor een enkele reis moet je betalen maar een 10-ritten ticket is gratis. Wie gaat er dan nog betalen voor een enkele reis?
toeristen en andere mensen die niet beter weten...
Plaats reactie