ETCS geeft TBL1+

Alles over stations, sporen, bovenleidingen, veiligheidssystemen enz.
Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 11962
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Shrek »

Glodenox schreef:Ik snap niet meteen hoe je ETCS kan hebben in Lier als er in de bakens ingesteld staat dat ze geen ETCS mogen geven?
Bedoel je dat de configuratie qua omgeving en dergelijke opgemaakt is en in de bakens ingesteld werd, maar nog niet uitgezonden wordt naar de treinen?
De bakens sturen op zich alle ETCS-info, zodat we kunnen controleren of alles wel correct is. Enkel de opdracht naar de treinen om deze effectief te interpreteren wordt niet gestuurd. (Pakket 41 voor de kenners)
Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 21915
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: RE: Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Steven »

Shrek schreef:
Steven schreef:momenteel zijn het dus vooral onze Desiro's een aantal 18-en en groot deel M6 rijtuigen die al actieve ETCS hebben en daarbij is het inderdaad zo dat ETCS voorrang krijgt op TBL1+
Dat is niet waar, de keuze hangt af van wat wij juist in de bakens programmeren. Zo ligt er vandaag in Lier ETCS en wordt het toch nog niet gebruikt.

Dit is wel juist op niveau van het krachtvoertuig, waarmee ik wil zeggen dat als een Desiro op een lijn komt waar beide systemen actief zijn hij automatisch voor ETCS moet kiezen. Daar waar op diezelfde lijn een break gewoon in TBL1+ blijft rijden.
Eimai
Berichten: 756
Lid geworden op: 10 mar 2009, 15:05

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Eimai »

Glodenox schreef:Ik snap niet meteen hoe je ETCS kan hebben in Lier als er in de bakens ingesteld staat dat ze geen ETCS mogen geven?
Bedoel je dat de configuratie qua omgeving en dergelijke opgemaakt is en in de bakens ingesteld werd, maar nog niet uitgezonden wordt naar de treinen?
ETCS in Lier komt over ongeveer tien dagen in dienst, de bakens liggen er nu wel al en geven hun informatie wel al mee, enkel de boodschap dat er moet overgeschakeld worden door de trein op ETCS zit er niet in. Maar je zou met een desiro nu wel in principe in Lier aan het perron handmatig kunnen omschakelen naar ETCS level 1 en je gaat zo makkelijk in Antwerpen geraken onder ETCS, enkel is er niet echt garantie dat de informatie van de bakens klopt omdat het dus nog niet in dienst is.
Gebruikersavatar
msts.be
Berichten: 1468
Lid geworden op: 02 feb 2006, 20:06

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door msts.be »

Om de ETCS-topic niet helemaal te kapen, is de vraag hier beter op zijn plaats. Op deze cabinerit van Brussel-Antwerpen zien we een Desiro. Vanaf Schaarbeek wordt er onder ETCS L1 FS gereden. (04:00 transitie STM-TBL1+ > ETCS L1; 04:30 eerste sein onder ETCS L1 FS, met geel onderbord 'ETCS1')

https://www.youtube.com/watch?v=BkXXis-WsUU

Maar nu de eigenlijke vraag: vanaf Mechelen zien we dat er op L25 bij geen enkel sein nog krokodillen liggen, deze zijn allemaal weggenomen.
Rond 24:17 wordt er een klassiekje gekruist, dat vanzelfsprekend geen ETCS heeft en ook niet meer zal krijgen. Maar ze zijn wel allemaal uitgerust met TBL1+.
Dus rijden deze nu in een soort "pure" TBL1+ modus, zonder krokodil ? Dus ze krijgen geen "bel" meer bij groen ?
JHS2013
Berichten: 380
Lid geworden op: 27 aug 2019, 23:06

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door JHS2013 »

TBL1+-seinbakens geven vergelijkbaar met de krokodillen een “positieve” of “negatieve” impuls. Dus bij een groen sein (negatief) klinkt nog altijd de bel/gong. Daarnaast kunnen TBL1+-bakens ook een “informatie” meegeven, zijnde de snelheidsbewaking V<40 activeren/deactiveren of een stopopdracht.
Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 21915
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Steven »

De eurobakens geven info ivm tbl1+. Krokodillen zijn er enkel voor het systeem memor.
Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 11962
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Shrek »

Krokodillen worden niet uitgelezen door een trein met actieve TBL1+ wanneer er TBL1+ bakens aanwezig zijn aan het sein.
De krokodillen die nu nog in België liggen worden dan ook nog zeer weinig uitgelezen, ze mogen echter nog niet allemaal weg voor nog enkele treinen die niet met TBL1+ zijn uitgerust.
desirootje
Berichten: 333
Lid geworden op: 26 aug 2021, 12:47
Locatie: Denderleeuw

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door desirootje »

Shrek schreef: 15 jan 2023, 12:24 Krokodillen worden niet uitgelezen door een trein met actieve TBL1+ wanneer er TBL1+ bakens aanwezig zijn aan het sein.
De krokodillen die nu nog in België liggen worden dan ook nog zeer weinig uitgelezen, ze mogen echter nog niet allemaal weg voor nog enkele treinen die niet met TBL1+ zijn uitgerust.
Wilt dat dan zeggen dat die treinen nog mogen rondrijden in België maar bijvoorbeeld niet door Mechelen sinds ze daar niet meer liggen? Ze hebben dus een vermindert net tov de treinen die het wel hebben?
Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 11962
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Shrek »

desirootje schreef: 15 jan 2023, 12:39 Wilt dat dan zeggen dat die treinen nog mogen rondrijden in België maar bijvoorbeeld niet door Mechelen sinds ze daar niet meer liggen? Ze hebben dus een vermindert net tov de treinen die het wel hebben?
Het gros van die treinen (bijvoorbeeld Eurostar en Thalys) hebben geen TBL1+ maar wel ETCS, die kunnen dus wel langs Mechelen omdat daar wel ETCS ligt.
Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 21915
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Steven »

desirootje schreef: 15 jan 2023, 12:39
Shrek schreef: 15 jan 2023, 12:24 Krokodillen worden niet uitgelezen door een trein met actieve TBL1+ wanneer er TBL1+ bakens aanwezig zijn aan het sein.
De krokodillen die nu nog in België liggen worden dan ook nog zeer weinig uitgelezen, ze mogen echter nog niet allemaal weg voor nog enkele treinen die niet met TBL1+ zijn uitgerust.
Wilt dat dan zeggen dat die treinen nog mogen rondrijden in België maar bijvoorbeeld niet door Mechelen sinds ze daar niet meer liggen? Ze hebben dus een vermindert net tov de treinen die het wel hebben?
Op lijnen waar enkel nog etcs en TBL1+ ligt mag je dus niet meer rijden als je trein geen van beide systemen ondersteunt, ze hebben dus inderdaad minder mogelijkheden om te rijden en die opties worden steeds kleiner en kleiner.
AlexNL
Berichten: 2054
Lid geworden op: 15 jun 2008, 02:34
Locatie: Breda, Nederland

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door AlexNL »

Maar hoeveel materieel is er nog dat enkel Memor heeft en geen ETCS? Veel zal dat niet zijn.
Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 21915
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Steven »

Bij de NMBS heeft alles minimaal TBL1+ hoe dat bij de privé goederenoperatoren zit is een andere vraag. TBL1+ werd daar nooit verplicht (was niet toegestaan) daar schakelt men doorgaans onmiddellijk over naar ETCS. En op lijnen zonder ETCS rijden die dan op memor.
Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 11962
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Shrek »

AlexNL schreef: 15 jan 2023, 18:27 Maar hoeveel materieel is er nog dat enkel Memor heeft en geen ETCS? Veel zal dat niet zijn.
Tot vorig jaar waren er nog wat bejaarde Franse locomotiefjes die zo reden, maar dat zal nu wel gedaan zijn.
b-loc
Berichten: 1226
Lid geworden op: 17 feb 2008, 12:09
Contacteer:

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door b-loc »

Shrek schreef: 15 jan 2023, 19:42
AlexNL schreef: 15 jan 2023, 18:27 Maar hoeveel materieel is er nog dat enkel Memor heeft en geen ETCS? Veel zal dat niet zijn.
Tot vorig jaar waren er nog wat bejaarde Franse locomotiefjes die zo reden, maar dat zal nu wel gedaan zijn.
Infrabel is vermoedelijk wel koploper om ETCS in bejaarde locomotieven te steken. Ze zijn zelf nog enkele jaren ouder dan de BB67400.
Maar de fotograferen kunnen dit enkel toejuichen, zeker als ze in een oude livrei worden gestoken.
Kevin
Berichten: 60
Lid geworden op: 30 mar 2017, 01:09

Re: ETCS geeft TBL1+

Bericht door Kevin »

Steven schreef: 15 jan 2023, 19:12 Bij de NMBS heeft alles minimaal TBL1+ hoe dat bij de privé goederenoperatoren zit is een andere vraag. TBL1+ werd daar nooit verplicht (was niet toegestaan) daar schakelt men doorgaans onmiddellijk over naar ETCS. En op lijnen zonder ETCS rijden die dan op memor.
Ik vermoed dat alles TBL1+ heeft ondertussen... De G2000 was de laatste loc bij de privé dat geen TBL1+ aan boord had (enkel ETCS) en dit type loc rijdt momenteel niet meer rond in België
Plaats reactie