Absurd:politici nemen trein of vliegtuig maar lege auto's volgen

Voor alle minder serieuze en/of niet-treingerelateerde zaken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Adler
Berichten: 4951
Lid geworden op: 21 mar 2007, 15:01
Locatie: Kapellen

Absurd:politici nemen trein of vliegtuig maar lege auto's volgen

Bericht door Adler »

De leden van het Europees Parlement verhuizen elke maand van Brussel naar Straatsburg voor de plenaire vergaderingen van hun assemblee.
Ook de chauffeurdienst van het parlement maakt dan die verplaatsing van 450 kilometer.
De ongeveer 120 wagens worden naar Straatsburg gereden, zodat de verkozenen ginder van de luchthaven of het station naar het parlement gebracht kunnen worden.
Pure kafka !

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/eu ... ~a67a0fe4/
fietser
Berichten: 14
Lid geworden op: 11 jun 2016, 14:57

Re: Absurd:politici nemen trein of vliegtuig maar lege auto's volgen

Bericht door fietser »

Tijd om soevereiniteit over een stukje Brussel over te dragen aan Frankrijk/Straatsburg, zodat het Europees Parlement in Straatsburg (west) kan vergaderen zonder ver van de Europese instellingen in Brussel te zijn.
Kafka bestrijden met Kafka.

Al moet er dan wel iets gevonden worden om de Nederlandstalige gemeenschap te compenseren als Straatsburg west niet tweetalig wordt.
kika
Berichten: 2788
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Absurd:politici nemen trein of vliegtuig maar lege auto's volgen

Bericht door kika »

Het is nog net iets genuanceerder. Waarom zou een Italiaans parlementariër eerst naar Brussel terug moeten vliegen om dan met de auto verder naar Straatsburg te rijden? Waarom zou je nog een hoop auto's in Straatsburg parkeren die dan 3 weken per maand helemaal niets doen? Waarom rijden ze niet met de auto op de trein in Vilvoorde (die installatie is er niet meer?)? En gemiddeld 3 inzittenden per wagen (artikel is aangepast), is niet zo dramatisch als 'lege auto's'.

Blijft natuurlijk dat het allemaal behoorlijk belachelijk is. Nico Semsrott heeft (Duits Europarlementariër) heeft dat trouwens onlangs voorgesteld: er is een vergaderzaal die Straatsburg heet, gebruik gewoon die, dan ben je klaar :mrgreen:
Plaats reactie