Pagina 1 van 1

Luxtram

Geplaatst: 12 sep 2022, 17:01
door Malista
Verzamelonderwerp over alles omtrent Luxtram.

Luxtram is de maatschappij die de moderne stadstram uitbaat in Luxemburg-stad. Er zijn concrete plannen om de tram uit te breiden naar naburige gemeenten en een sneltram naar het zuiden van het land.

Re: Luxtram

Geplaatst: 12 sep 2022, 17:07
door Malista
Gisteren is een nieuw stukje geopend van lijn 1 tracé die in de toekomst de nationale luchthaven Findel met het zakendistrict Cloche d'Or verbind. Het traject dat nu geopend is verbind het centraal station met de wijk Bonnevoie. (waar al dan niet toevallig de eerste minister woont :D)

De namen van de twee nieuwe haltes zijn 'Leschte Steiwer/Dernier Sol' en 'Lycée Bouneweg'.

https://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1964788.html

Re: Luxtram

Geplaatst: 13 sep 2022, 15:15
door joverwimp
Uitbreiding richting Howald en Ban de Gasperich ten laatste einde 2023
https://www.luxtram.lu

Re: Luxtram

Geplaatst: 13 sep 2022, 20:23
door Malista
Of ze die uitbreiding tijdig gaan klaarkrijgen is een vraag. Één van de stukken grond die nog niet in handen is van Luxtram maar eigendom van het investeringsfonds Olos Fund lijkt een enorm probleem te worden voor de constructie van de tram naar Ban de Gasperich. Indien dit stukje niet verkocht geraakt, dan zal er over een stuk van het traject slechts over één spoor gereden kunnen worden, wat een enorme bottleneck zal betekenen op de capaciteit van het netwerk.

Het gebrek aan capaciteit op de eerste lijn kan deels opgelost worden door de aanleg van de nieuwe lijn via Hollerich en Route d'Esch, maar aangezien dat de ontwikkeling van de lijn nog steeds in de onderzoeksfase zit kan het ook zijn dat deze er nooit zal komen